PretraživanjeRe.Cen.T. zona

26.02.2010. u 10:18

Istarski sajam poslova 05. ožujka 2010. u Poreču

Hrvatski zavod za zapošljavanje tijekom ožujka organizira 22 sajma poslova u 22 hrvatska grada. Prvi sajam poslova održat će se u Splitu 2. ožujka, a posljednji u Zagrebu 31. ožujka 2010.

Kroz sajam poslova Zavod želi omogućiti direktan kontakt poslodavaca i onih koji traže posao - nezaposlenim osobama ali i svim ostalima koji se nalaze na tržištu rada.U direktnom kontaktu nezaposlene osobe,ostali koji traže posao ali i oni koji su u sustavu obrazovanja moći će se na jednom mjestu upoznati s potrebama na tržištu rada, zahtjevima poslova i zahtjevima koji poslodavci traže od budućih radnika.

Istarski sajam poslova održat će se 05. ožujka 2010. u Hotelu Dijamant u Poreču, od 10.00 do 16.00 sati.

Ovogodišnji će sajam biti posvećen turizmu, privrednoj grani koja najizravnije utječe na gospodarstvo Istarske županije i Hrvatske, dok istodobno turizmu nedostaje radnika, i to najraznolikijih profila. Na Sajmu poslova pokušat će se odgovoriti na mnoga aktualna pitanja kad je riječ o tržištu radne snage u jednoj od najprofitabilnijih privrednih djelatnosti. Moto sajma je zapošljavanje u turizmu, upravo zbog toga jer se smatra da se i u ova krizna vremena u turizmu mogu zaposliti mnogi radnici i tako uvelike ublažiti nezaposlenost, posebice ima li se na umu da je Istra najrazvijenija hrvatska turistička regija.

Istarski sajam poslova organizira pulska područna služba  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pod pokroviteljstvom Istarske županije, Grada Poreča i Obrtničke komore Istarske županije te u suradnji s lokalnim partnerima.