PretraživanjeRe.Cen.T. zona

11.05.2009. u 16:17

Predavanja u okviru 1. Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva 2009.

Predavanja u sklopu Prvog poduzetničkog tjedna Istre odvijala su se 6. i 7. svibnja 2009.,  u prostorima Sveučilišta Jurja Dobrile u okviru prvog Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva.

Europski tjedan MSP-a obuhvaćao je razne aktivnosti i programe vezane uz promociju i podršku malih i srednjih poduzeća 34 europskih zemalja.

Aktivnosti  diljem Europe bile su osmišljene su na način da se poduzetnicima omogući stjecanje novih znanja, upoznavanje s pogodnostima otvorenog tržišta te mogućnostima napredovanja u poslovanju. Europski poduzetnički tjedan jedna je od mjera provedbe Small Business Act-a, prvog sveobuhvatnog okvira politike za mala i srednja poduzeća u Europskoj Uniji.

Tema  događanja kojeg  je u Istri organizirala Istarska razvojna agencija bila je poticanje razvoja malih i srednjih poduzeća i inovacija u proizvodnim procesima.

Predavanjima su nazočili brojni mali i srednji poduzetnici, obrtnici, inovatori, predstavnici institucija te ostali. Predavanja su bila usmjerena na predstavljanje mjera i programa za poticanje razvoja inovativnih poduzeća te konkretne institucionalne podrške na regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Program Prvog poduzetničkog tjedna Istre možete preuzeti ovdje.

Tijekom dvodnevnih predavanja održane su sljedeće prezentacije:

- IDA - Projekt Metris

- MINGORP - Predstavljanje poticaja za 2009. godinu

- EUROPSKA KOMISIJA - EU Politike za MSP i CIP financijski instrumenti

- HOK - Uloga Obrtničke komore u poticanju inovacija

- HGK - Europska poduzetnička mreža

- DZIV - Intelektualno vlasništvo

- Iskustva inovatora - Tema d.o.o. (Ružojčić)

- BICRO - Programi potpore

- HBOR - Kreditni programi